Amazonas

Amazonas-regionen i Ecuador er et sted med enestående naturskønhed, hvor majestætiske trækroner og frodige planter skaber en baldakin, der synes at strække sig uendeligt ind i himlen. Når du udforsker Amazonasregnskoven, vil du støde på et pulserende økosystem, der myldrer med liv. Regionen er hjemsted for en utrolig variation af dyreliv – et sted hvor jaguarer, aber, tukaner og farverige papegøjer, blandt mange andre. Et sandt paradis for naturelskere og eventyrlystne, der ønsker at forbinde med naturen og opleve junglens magi

Høj biodiversitet

48% af Ecuadors areal

Natur og dyreliv

Ancestrale ritualer

11 etniske grupper

Dybt i Amazonas

I hjertet af regnskoven, hvor junglens lyde og omgivelser fører dig tættere på naturen og dig selv.

Yasuní National Park

Yasuní National Park er det største naturreservat på fastlandet i Ecuador, og 99,73% af reservatet repræsenterer oprindelig skov. Nationalparken er udpeget som et UNESCO-biosfæreområde og anses for at være det mest biodiverse område i verden. Yasuní Nationalpark er lokaliseret dybt i Amazonas, og her får man virkelig lov at opleve regnskovens autentiske dyreliv i deres rette habitat. Den er hjemsted for ikoniske dyr som jaguarer, anakondaslanger og dovendyr, for ikke at nævne den utrolige mangfoldighed af fugle, krybdyr og insekter.

Yasuní National Park er også hjemsted for de indfødte samfund Waorani og Kichwa, og oplevelsen i junglen giver et indblik i disse folks kultur og levevis i samspil med naturen. Cirka 200 medlemmer af folkene Taegari og Taromenane lever også i området og udgør nogle af de sidste indfødte grupper, der lever i frivillig isolation i Ecuador.

Amazonasfloddelfin

Også kendt som lyserød delfin (Inia geoffrensis). Denne delfin, som er hjemmehørende til floderne i Amazonas, har en imponerende evne til at navigere i de mudrede farvande i Amazonas’ flodsystemer og oversvømmede skove. Den benytter lyd til navigation, bevægelse og fødeindtagelse ved at genkende genstande og andre dyr dybt i floden. De er sociale dyr med evnen til at opleve følelser som glæde, smerte og frygt.

Cuyabeno Wildlife Reserve

Cuyabeno skiller sig ud med sine store flade skovområder, der  oversvømmes i regnsæsonen, hvor vand erstatter fast jord. Langsomt flydende floder løber ud i laguner og skaber smalle kanaler, hvor kanoen er den eneste måde at bevæge sig mellem træer og vegetation. Området er det største vådområde i det ecuadorianske Amazonas. Disse oversvømmede skove er hjemsted for floddelfiner, søkøer, kaimaner, anakondaer, oddere og guarangovandtræet, der har specielle tilpasninger til at vokse på bredden og skaber en magisk atmosfære.
I mere tørre sektioner lever over 10 arter af aber, den magtfulde jaguar, den undvigende tigrillo, farverige fugle og capibaras. Cuyabeno har en ekstraordinær stor kulturel mangfoldighed og er hjemsted for indfødte samfund som Siona, Secoya, Cofán, Kichwa og Shuar.

Kakaobønner

Ecuador er anerkendt som “kakaoens oprindelse”, og var for 5300 år siden vidne til domesticering og brug af kakao i den høje Amazonas, under den indflydelsesrige Mayo-Chinchipe-Marañón-kultur. Et årtusindlangt forhold til kakaobønnen blev etableret gennem domesticering, dyrkning og distribution af “guldbønnen”, hvilket markerede begyndelsen af kakaoens rejse for at blive en af verdens mest eftertragtede handelsvarer. I dag er både kakaobønnen og den chokolade, som fremstilles af den, symboler på det stolte Ecuador.

Det høje Amazonas

Den højere amazonasregion i Ecuador, beliggende i Andesbjergenes forland, udmærker sig ved sin ujævne geografi, majestætiske kløfter og kraftfulde floder, hvilket giver en unik visuel oplevelse og adskillige muligheder for eventyrlige aktiviter.

Porten til Amazonas

Provinsen Napo, med Tena som hovedstad, er kendt for sine kraftfulde floder Quijos, Jatunyacu og Napo, der indbyder til intense oplevelser som riverrafting- og kajaksejlads. I kontrast tilbyder den højere beliggende by Papallacta, med sine varme kilder, en stille og afslappende oase omgivet af bjerge.

I byen Puyo, i provinsen Pastaza, bringer rigdommen fra dens kulturelle mangfoldighed og lokale kunsthåndværk autentiske oplevelser til live.

Baños, der er kendt som “Porten til Amazonas” ligger ved foden af den aktive vulkan Tungurahua, og er berømt både for sin vandfaldsrute og udendørs aktiviteter som paragliding og cykelruter. Blandt dens højdepunkter er Pailón del Diablo og Pastaza-flodens canyon, hvor man kan nyde betagende udsigter og eventyr som tarabitas, bungee jumping eller canyoning. Mulighederne er mange i dette lille hjørne af bjergkæden.

Den højere del af Amazonas er synonymt med pulserende eventyr, der fusionerer frodig natur, spændende aktiviteter og lokal kultur, og tilbyder både aktiv turisme og afslapning.