Inspiration

Hvorfor Ecuador?

En lille perle der har det hele

Et naturgeografisk vidunder: Ecuador er et af de mindste lande i Sydamerika, og trods sin relativt beskedne størrelse indeholder landet en uovertruffen geografisk mangfoldighed. Fra snedækkede vulkaner i Andesbjergene til de tætte regnskove i Amazonas og langs Stillehavskyster til de uberørte Galapagosøer indkapsler Ecuador et mikrokosmos af økosystemer indenfor sine grænser.

Stolt folkefærd og rig kultur: Ecuadors rige kulturarv er en anden juvel i dets krone. Blandingen af oprindelige traditioner, koloniale påvirkninger og nutidig livsstil kommer det til udtryk på farverige markeder, historiske byer, gennem enestående gastronomi og ved varmen fra dets folk, hvilket tilsammen giver en kulturel alsidig oplevelse.

Galapagos’ betagende øer: En af hovedårsagerne til at besøge Ecuador er de ikoniske Galapagosøer. Denne unikke øgruppe, fyldt med sære og endemiske dyrearter og planter, tilbyder en enestående mulighed for at være vidne til evolution i aktion og for at udforske et nærmest uspoleret naturligt miljø, som har spillet en vigtig rolle i videnskabelige tanker på globalt plan.

Ækvatorial magi: Ecuador er præcist placeret på ækvator og afspejler de unikke oplevelser, der følger med dette. Her kan du stå med en fod i hver halvkugle ved Mitad del Mundo på den imaginære linje, der forener de to halvkugler i én verden. Placeringen har også betydelig indflydelse på landets økosystemer, havstrømme og det klima, der danner grobund for så meget liv.

Vulkanernes Allé: Rejs gennem The Volcano Avenue; en teatralsk strækning, hvor talrige høje bjerg- og vulkantoppe pryder landskabet og skaber et betagende visuelt panorama, der afspejler naturens rå kraft og skønhed.

Fortryllende Amazonas: Amazonas, som er fyldt med mysterier der venter på at blive afsløret, udfolder sig som en frodig oase af biodiversitet og liv. Her snor et net sig af floder gennem det grønne, vildtvoksende landskab, omgivet af utallige fascinerende livsformer. Det er et sted, hvor traditionelle ceremonier foregår i kontakt med naturen, og hvor viden og visdom har ændret verdens gang.

Bæredygtig turisme: Ecuador er forpligtet i retning af bæredygtig turisme og der gøres en indsats for, at besøgende kan nyde dets natur- og kulturskatte ansvarligt. Fra beskyttelse og bevarelse af reservater og nationalparker til samfundsbaserede initiativer er landet dedikeret til at bevare dets unikke steder intakte for kommende generationer.

I essensen er en rejse til Ecuador en dybdegående oplevelse i et land af kontraster, hvor natur, kultur og eventyr smelter harmonisk sammen og giver den rejsende et bredtfavnende spektrum af unikke og uforglemmelige øjeblikke.

Areal

256.370 km²

98 Vulkaner

30% aktive

8 UNESCO

Sites

7 UNESCO

biosfæreområder

14 oprindelige

folkefærd

Ecuador - et af verdens mest biodiverse lande

Trods sin beskedne størrelse imponerer Ecuador med sin ekstraordinære biodiversitet. På globalt plan skiller landet sig ud med sin utrolige rigdom og variation af planter og dyr. Desuden er det dét land i verden som har flest arter pr. kvadratkilometer.

Fugle +1730
Pattedyr +460
Sommerfugle +4.000
Padder +670
Krybdyr +500
Planter +20.000

Det første land til at anerkende naturens rettigheder

Ecuador blev i 2008 det første land til officielt at anerkende naturens rettigheder. Befolkningen stemte for og godkendte en ny forfatning, der giver naturen – dets bjerge, floder, skove og øer – juridisk håndhævelige rettigheder til at eksistere, blomstre og udvikle sig.

Dyreliv som intet andet sted på kloden

I Ecuador findes et betydeligt antal endemiske dyrearter. Det vil sige dyrearter, der eksklusivt findes og lever her. Disse sjældne dyr lever i Ecuadors mange økosystemer, og en stor del af dem findes på de tilhørende Galápagosøer ca. 1000 km udfra fastlandet. Hele 80% af landfugle, 97% af krybdyr og landlevende pattedyr samt 20% af marine arter lever udelukkende på disse unikke øer.

Gæstfrihed og rig kultur

Når vi taler om ting, der gør Ecuador unik og speciel, er det vigtigt at nævne det ecuadorianske folk. På tværs af landet bliver du mødt af en varm og imødekommende atmosfære samt en venlig nysgerrighed fra de lokale.

Det ecuadorianske folk

Karakteristisk for det ecuadorianske folk er deres interesse i at få dig til at føle dig velkommen og hjemme i deres selskab. Det er et folk, som er stolt af deres land og traditioner og glad for at dele dem med besøgende på den ægte lokale måde.

Musik, dans og traditioner

Ecuador har en farverig og livlig kultur, og du vil med stor sandsynlighed støde på fejringer og festligheder i byer og landsbyer med livlig musik, smuk dans og traditionelt tøj.
Gamle overbevisninger og traditionelle vaner praktiseres stadig mange steder i landet, og det er en af ​​de ting, der bidrager til denne autentiske og pulserende kultur.

Lokale madoplevelser

En stor del af kulturen er også det ecuadorianske køkken. Retter som ceviche, locro de papas og llapingachos udgør nogle af de mangle lokale delikatesser, og maden er en essentiel del af oplevelsen.